Vai Tu esi dzirdējis par Cold Brew? Vai vēl labāk – esi nogaršojis Cold Brew? Ja uz abiem šiem jautājumiem atbilde ir “NĒ”, tad Tev pēc iespējas ātrāk jātiek pakaļ šai fenomenālaijai kafijai.
Ja arī Tev, karstā vasaras dienā, ir gribējies tādu dzērienu, kurš, pēc ieliešanas glāzē, noraso ar smalkiem, ledus aukstiem ūdens pilieniem, tādu dzērienu, kuru ceļot pie lūpām, Tu jau zini, ka tas Tevi atveldzēs un remdēs slāpes.
Šis. Ir. Tas. Dzēriens. Cold Brew!
“Cold Brew!” ar lielo burtu sākumā un izsaukuma zīmi beigās. Tieši tik ļoti mēs paši fanojam par šo kafiju. Gaidījām visu ziemu, līdz sagaidījām, kad termometra stabiņš pārkāpa +10⁰C. Protams, mēs kopā ar Jums rēķinamies, ka mūsu algas pazudīs ledus kafijās, saldējumā un vilciena biļetēs uz jūru, bet neko nepadarīsi – vasara ir vasara – uz jūru nebraukt nevar, siltu kafiju pie +30⁰C dzert negribas un vai tad vispār kādam negaršo saldējums?
Protams,ir jautājums – kas ir Cold Brew? Un mēs Tev tūlīt atbildēsim. Sāksim gan ar piebildi, ka Cold Brew nav tas pats, kas ledus kafija. Ledus kafiju gatavo kafiju pagatavojot ar karstu ūdeni un tad to pārlejot pāri ledum. Cold Brew pagatavošanai izmantojam īpašu kafijas brūvēšanas metodi, kurā kafiju brūvējam ~24 stundas.
“Kāpēc tik ilgi?” nodomāji, lasīdams rakstu.
Tik ilgi tāpēc, ka kafiju brūvējam ar aukstu ūdeni, jā, tu nepārklausījies, ar aukstu ūdeni. Tāpēc šis process prasa tik ilgu laiku.
“Vai tad kafiju var gatavot ar aukstu ūdeni?” skaļi iesaucies, kamēr apkārtējie brīnās, kāpēc Tu kliedz uz telefonu vai datoru!
Var gan. Protams, šis process ir lēnāks un prasa pacietību (kuras mums nav) taču rezultātā kafijas garšu notis ir ļoti sabalansētas un kafijai nav tik izteikts rūgtums, kā tai, kuru gatavo ar karstu ūdeni.
Protams, ikviens, kurš Tev šobrīd lasa pār plecu, domā – “Kāpēc negatavot ar karstu ūdeni un neuzliet pēc tam uz ledus? Ātrāk un vienkāršāk taču?”
Nenoliedzam, ka arī ledus kafija mums garšo tik pat ļoti, taču brūvējot ar aukstu ūdeni, garšu buķete, ko iegūstam, ir daudz maigāka un piezemētāka, kā brūvējot ar karstu ūdeni. Tas nozīmē arī, ka kafija būs krietni saldāka un pilnīgāka.