Gatavo: Šokolādes brūnīši
brownies-background-U8EHW63 (2)

Gatavo: Šokolādes brūnīši

Kraukšķīga garoziņa un samtains, sulīgs viducītis – uzzini, kā garšo laime, pagatavojot neaizmirstamus šokolādes brūnīšus! Tie lieliski saskanēs ar tavu mīļāko kafiju.

Sastāvdaļas:

200 g smalkā cukura

100 g miltu

85 g izsijāta kakao pulvera

65 g izsijāta pūdercukura

65 g labas tumšās šokolādes (skaidiņās)

3/4 tējkarotes jūras sāls

2 lielas olas

120 ml rapšu eļļas

2 ēdamkarotes ūdens

1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta

Soli pa solim:

  1. Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem. 20×20 cm lielā cepamtraukā izsmidzini eļļu (lielākā traukā brūnīši ātri pārcepsies), ieklāj cepamo papīru un apsmidzini arī papīru.
  2. Nelielā traukā sajauc cukuru, miltus, kakao pulveri, pūdercukuru, šokolādes skaidiņas un sāli.
  3. Atsevišķi lielā bļodā sakul olas, olīveļļu, ūdeni un vaniļu.
  4. Pievieno sausās sastāvdaļas, rūpīgi maisot, līdz izveidojas viendabīga masa. Tai jābūt ļoti biezai!
  5. Lej mīklu sagatavotajā pannā un ar silikona lāpstiņu vienmērīgi izlīdzini.
  6. Liec sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes vai līdz brīdim, kad cepumā iedurtam zobu bakstāmajam pielīp tikai dažas drupačas (labāk cept mazliet par maz nekā pārāk ilgi).
  7. Pirms sagriešanas brūnīti pilnībā atdzesē! Tikko izņemts no krāsns, tas vidū būs šķidrs, tāpēc ļauj tam atdzist vismaz 2 stundas. Jo ilgāk to atdzesēsi, jo stingrāks tas kļūs, turklāt šokolādes garša kļūs arvien izteiktāka un bagātīgāka.

Padoms: Uzglabā brūnīšus cieši noslēgtā traukā istabas temperatūrā līdz 3 dienām vai arī sasaldē. Taču maz ticams, ka tas būs nepieciešams, – šie brūnīši pazudīs kā nebijuši!