Gatavo: Šokolādes brūnīši
Kraukšķīga garoziņa un samtains, sulīgs viducītis – uzzini, kā garšo laime, pagatavojot neaizmirstamus šokolādes brūnīšus! Tie lieliski saskanēs ar tavu mīļāko kafiju.
Sastāvdaļas:
200 g smalkā cukura
100 g miltu
85 g izsijāta kakao pulvera
65 g izsijāta pūdercukura
65 g labas tumšās šokolādes (skaidiņās)
3/4 tējkarotes jūras sāls
2 lielas olas
120 ml rapšu eļļas
2 ēdamkarotes ūdens
1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
Soli pa solim:
- Sakarsē krāsni līdz 160 grādiem. 20×20 cm lielā cepamtraukā izsmidzini eļļu (lielākā traukā brūnīši ātri pārcepsies), ieklāj cepamo papīru un apsmidzini arī papīru.
- Nelielā traukā sajauc cukuru, miltus, kakao pulveri, pūdercukuru, šokolādes skaidiņas un sāli.
- Atsevišķi lielā bļodā sakul olas, olīveļļu, ūdeni un vaniļu.
- Pievieno sausās sastāvdaļas, rūpīgi maisot, līdz izveidojas viendabīga masa. Tai jābūt ļoti biezai!
- Lej mīklu sagatavotajā pannā un ar silikona lāpstiņu vienmērīgi izlīdzini.
- Liec sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes vai līdz brīdim, kad cepumā iedurtam zobu bakstāmajam pielīp tikai dažas drupačas (labāk cept mazliet par maz nekā pārāk ilgi).
- Pirms sagriešanas brūnīti pilnībā atdzesē! Tikko izņemts no krāsns, tas vidū būs šķidrs, tāpēc ļauj tam atdzist vismaz 2 stundas. Jo ilgāk to atdzesēsi, jo stingrāks tas kļūs, turklāt šokolādes garša kļūs arvien izteiktāka un bagātīgāka.
Padoms: Uzglabā brūnīšus cieši noslēgtā traukā istabas temperatūrā līdz 3 dienām vai arī sasaldē. Taču maz ticams, ka tas būs nepieciešams, – šie brūnīši pazudīs kā nebijuši!