AR KO SĀKT? – CAFFEINE ROASTERS

Mans grozs

Aizvērt

F R E E   S H I P P I N G   I N   L A T V I A    F R O M   2 4 . 9 5   E U R

AR KO SĀKT?


Mēs esam pārlicināti, ka, lai pagatavotu tasi labas kafijas, ir nepieciešamas vien pāris minūtes. Kafiju būtu jāpagatavo tikai attiecīgajā momenta un to vajadzētu baudīt nekavējoties, svaigi pagatavotu. Labas kafijas pagatavošanai mājas apstākļos nav nepieciešams brīnums. Lai gan garšu nianses var būt sarežģītas, lieliskas kafijas tases pagatavošanai nepieciešams pārvaldīt vien pāris vienkāršas tehnikas. Galvenie faktori, kam jāpievērš uzmanība: kafijas pupiņu grauzdēšanas datums, pareizais malums attiecīgajai pagatavošanas metodei, kafijas dozēšana un ūdens proporcija, kā arī ūdens temperatūra.

Tātad, labākais veids, kā sākt… ir izvēlēties kafiju! Jā, šis ir pats pirmais un svarīgākais solis. Vienmēr pārliecinies par to, vai kafija ir svaigi grauzdēta. Mērķis ir izlietot kafijas pupiņas to “zelta periodā” – t.i., sākot no pāris dienām līdz divām nedēļām pēc grauzdēšanas.

Garšu nianses vienmēr atspoguļos kafijas pupiņu izcelsmi. Ja meklē sarežģītāku un interesentāku garšu buķeti, aicinām pievērsties reģionālajām kafijas pupiņām, vai pat vēl labāk – vienas izcelsmes vietas kafijas pupiņām.

Nākamais solis ir kafijas malums. Katra kafijas pagatavošanas ierīce paredz cita maluma kafiju. Priekš French Press rekomendējam izmantot lielu, rupju malumu. Filtra kafijām, kā piemēram, Chemex, Harjo / Kalita vai Aeropress, nepieciešams vidējs vai smalks malums. Savukārt espresso malumam jābūt pavisam smalkam. Katrai pagatavošanas metodei ir sava standarta recepte ar dozēšanu un pagatavošanas laiku, bet tas nenozīmē, ka vienmēr ir jāseko šiem noteikumiem! Tev jāļaujas eksperimentu priekam, lai nonāktu līdz metodei un garšai, kad pašam patīk vislabāk. Ja kafijas brūvēšanā esi iesācējs, kurš vēl tikai domā, ar ko sākt, iepazīsties ar mūsu piedāvātajām receptēm zem kafijas brūvēšanas pamācību sadaļas.

Galvenokārt, laba kafijas pagatavošanas recepte ietver sekojošo:

Svaigi malta kafija – ir!

Piemērots kafijas malums tavai izvēlētajai pagatavošanas metodei – ir!

Recepte, kas pievērš uzmanību kafijas dozēšanai un pagatavošanas ilgumam – ir!

Kas vēl trūkst? Ūdens temperatūra.

Izmanto ūdens vārāmo tējkannu ar garu kakliņu precizitātei.

Kad ūdens sāk vārīties, noņem tējkannu no karstuma avota uz 30 sekundēm. Ideāla temperatūra kafijas pagatavošanai ir 92 – 96 °C.

 

Lai labi garšo!